Almanya’da Yüksek Lisans

Almanya’da Yüksek Lisans Nedir?
Almanya’da yüksek lisans yapmak sanıldığı kadar zor ve uğraştırıcı değildir. Sanıldığının aksine daha basit ve daha doğrusu kişiye bağlı şekilde yönlenir. Sizlere bu makalede Almanya’da yüksek lisans hakkında sahip olmak istediğiniz bilgilerin bir kısmına yer vereceğim.

Almanya’da Yüksek Lisans - Studiewell
Almanya’da Yüksek Lisans - Studiewell
Almanya’da Yüksek Lisans Ücreti Yüksek mi?
Bilindiği üzere para birimi euro olduğu için ücret olarak daha fazla para gidecek gibi gözükmektedir. Ancak bilindiğinin üzerine Almanya'daki devlet üniversitelerinde yüksek lisans programları ücretsizdir. Sadece kütüphane kullanım ve kırtasiye harcamalarınız için dönemlik 200 ile 600 Euro arasında harç bedeli ödersiniz. Bu harç bedeli sizin eğitiminiz için gerekli olan birimi karşılamakta. Peki özel üniversiteler ne durumda bir de buna makalemizde yer verelim.

Almanya’da Yüksek Lisans Ücreti Yüksek mi - Studiewell
Almanya’da Yüksek Lisans Ücreti Yüksek mi - Studiewell
Almanya’da Devlet ve Özel Üniversiteler Arasındaki Fark Nedir?
Almanya’da devlet ve özel üniversiteler arasındaki fark aslında her şeyden önce maddiyattır. Almanya'da yüksek lisans programları devlet üniversitelerinde ücretsizdir. Sadece Almanya'da okulun standart eğitim harcı ödenmektedir. Özel üniversiteler ise ücretlidir. Alman Üniversitelerinin ücretsiz yada daha az maliyetli olması, eğitim kalitesinin diğer ülkelere göre düşük olduğu anlamına gelmemelidir. Almanya bu konuda kendini oldukça geliştirmiş bir ülkedir. Bundan ötürü bir sıkıntı ya da problem oluşmaması önemlidir.

Almanya’da Okumak İçin Almanca Şart mı?
Almanya'da yüksek lisanslarda eğitim alabilmek için istenen Almanca dil yeterliliği seviyesi C1'dir. Hiç Almanca bilgisi olmayan veya yüksek lisans eğitimine başlayabilmek için yeterli seviyede Almanca bilgisi olmayan öğrenciler de yüksek lisans eğitimi için şartlı kabul başvurusunda bulunabilirler. Almanca bilmenizde çok fayda var ama bunu hiçbir zaman unutmayın. Bir lisan bir insan, iki dil iki insan.

Almanya’da Okumak İçin Almanca Şart mı - Studiewell
Almanya’da Okumak İçin Almanca Şart mı - Studiewell
Polonya’da Yüksek Lisans Fırsatları İletişim
Polonya’da sınavsız üniversite, Polonya’da üniversite eğitiminin avantajları, Polonya’da eğitim dili, konaklama çözümleri, üniversite yurtları vb. konularda daha detaylı bilgi almak istiyorsanız telefon numaralarımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Telefon:

0552 817 62 52 - 0216 349 34 09

Merkez Adresi:

Osmanağa Mah. Kuşdili Cad. H. Fazlıoğlu İş Merkezi No:19 K:3 D:10 Kadıköy, İstanbul

Almanya’da Yüksek Lisans

1 Yorumlar

  1. Sadece kütüphane kullanım ve kırtasiye harcamalarınız için dönemlik 200 ile 600 Euro arasında harç bedeli ödersiniz. Bu harç bedeli sizin eğitiminiz için gerekli olan birimi karşılamakta. Peki özel üniversiteler ne durumda bir de buna makalemizde yer verelim.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski